10
+1

Чи є життя після томосу і яким воно буде

Має бути цікаво
життя_після_томосу_original
Київська церква, київська мітрополія так чи інакше, рано чи пізно, має відновитися і відродитися, і бути тим, чим вона повинна бути за логікою свого створення і покликання. Хоч і каже Порошенко, що ідею, час якої настав, не спинити – але ж ми знаємо, що час цієї ідеї настав не зараз, а 1030 токів тому. А всі оті святотатські перекручення, викривлення, узурпації та затримки на шляху – то все козні самі знаємо, чиї.

Буде так, як має бути. У Києві має бути митрополіт, а на москві – єпископ, з Києва призначений. І все. Але до того ще довгий шлях. І мабуть що не один ще томос. І не два.

Звісно, життя після першого ж томосу має сильно змінитися. Гадаю, більшість православних парафій РПЦКГБМП перейде під омофор Києва. А дехто впреться. Ну то вже таке. Тут вже держава, яка відділена і не втручається, повинна-таки втрутитися, адже якось слабо віриться, що пару десятків МП-шних попів не знайдеться за що посадити – тут буде і сепаратизм, і розпалювання ворожнечі, і зброя, і контрабанда, і наркота, і відмивання грошей, і будь-яке інше лайно.

Мають бути обшуки, тони компромату, і розголос на увесь світ – дивіться, люде добрі, чим ці паскудники, які робили вигляд, що вони церква, насправді займалися. Доведеться і через цю прикрість пройти.

Ну і звісно, питання приналежності всіх українських Лавр навіть не обговорюється. Гадаю, вже зараз треба уважно дивитися, що звідти почнуть вивозити, що закопувати, ховати або спалювати. Треба пильнувати, бо ж знаємо, з ким маємо справу.

Сутички? Так, мають бути. На жаль, без цього теж не обійтися. Звісно, тут знов держава повиння втрутитися. Компетентні органи мають активно перешкоджати всім спробам організувати опір та заворушення. Все має бути швидко, чисто та стерильно. Але якось слабо віриться. Не та в нас поки що держава, і органи теж поки що далеко не ті.

Можна тільки уявити собі той вий і гавкіт, який здіймуть на москві. От на це буде цікаво дивитися. Але, схоже, їм там доведеться всі ці події проковтнути. Бо далі буде. Рано чи пізно, на москву має приїхати єпископ, призначений з Києва. А хто з цим буде там незгодний – будь ласка, в розкол, в тайгу, в скіти і в секти. Москвообрядці чи царевіри, чи як вони тоді називаютимуться, пес їх зна.

Має бути цікаво.


Зображення: http://www.president.gov.ua/news/vselenskij-patriarh-varfolomij-kinceva-cil-daruvati-ukrayins-48862

Комментарии

Комментариев пока нет

Только зарегистрированные пользователи могут отправлять комментарии

наши постоянные авторы

самые активные дискуссии

Тема: Олег Базилевич: Обыкновенный фашизм
Всего реплик: 70
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Тамара Ярошовец, Константин Дмитриев
Всего реплик: 63
Всего участников: 9
Олег Базилевич, Константин Дмитриев, admin ronin
Тема: Олег Базилевич: Как нам обустроить Россию?
Всего реплик: 58
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Максим Пестун, Константин Дмитриев

события

марта 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031