2
+1

Країни-учасниці Параду Культур

Країни, делегації яких взяли участь у Параду Культур (Київ, 31 травня - 2 червня 2014 р.)
Obkladynka_original
Афганістан

Назва цієї країни перекладається з фарсі як «країна безмовності». Хоча вона дала світові безліч філософів та поетів. Тут і досі проводяться поетичні змагання – «мушаера».
Барвисте слово, яскраві килими, традиційні ремесла, унікальна музика і співи народів Афганістану – справжні перлини у світовій культурній скарбниці.

Африканський Союз
В Африці проживає близько одного мільярда людей, які належать до семи тисяч різних народів та етнічних груп.
Неймовірне культурне розмаїття Африки ґрунтується на збереженні мов, традицій та звичаїв, музики, ритмів, танців та народного мистецтва, коріння якого сягають тисячоліть.
В уявленні багатьох африканських народів, музика – це життєва сила світу.
На Параді Культур цей континент яскраво представили наступні країни: Сенегал, Конго, Камерун, Гвінея, Сьєра-Леоне, Ефіопія, Судан, Нігерія.

Болгарія
Народ, із яким українців єднає спільне та глибоке коріння слов'янської культури.
Справжня скарбниця пісень, танців, легенд, орнаментів та виробів декоративного мистецтва і ремесел. Прекрасна країна на культурному, історичному і географічному роздоріжжі Європи.

Бразилія
Бразилія – п’ята за величиною країна світу, унікальність природи і культури якої не поступається їх різноманітності. Місцеве індіанське населення століттями змішувалось і взаємодіяло з виходцями з Європи і Африки, що дало неповторний етнічний і культурний результат.
Сьогодні Бразилія – дуже своєрідна і одна з найяскравіших принад світового культурного ландшафту, головним чином завдяки багатій танцювальній і музичній традиції.

Греція
Цю країну справедливо вважають колискою сучасної європейської культури, особливо – театру, літератури та поезії, філософії, медицини, скульптури та архітектури. Здобутки древніх еллінів були джерелом натхнення для митців протягом тисячоліть.
Сучасна культура Греції – багата і різноманітна та увібрала в себе давні звичаї. Власне, Парад Культур є продовженням давньогрецької традиції масових подій для всіх бажаючих.

Грузія
Hарод Грузії – щирий, гостинний, співучий і поетичний, емоційний і відкритий. Висока культура і духовність цього народу відома світові з часів раннього середньовіччя.
Неповторна музика, спів і танці – особливі прикмети грузинської культури, що й досі роблять її впізнавальною. А традиційне жіноче і чоловіче вбрання сповнене вишуканого смаку, так само як страви грузинської кухні і, само собою (краще – звісно), вина.

Ізраіль
Народ, який пройшов через усі випробування історії, починаючи від часів Старого Заповіту, і зберіг свою культурно-національну ідентичність. Саме тому культура евреїв – це живе свідчення історії людства, місток між сучасністю і сивою давниною.
Культурний колорит Ізраілю незабутній і своєрідний, і безпосередньо ґрунтується на багатій традиції Давнього Сходу.

Індонезія
Ця країна-архіпелаг, розташована у Південно-Східній Азії, займає четверте місце в світі за чисельністю населення. Громадянами цієї країни є представники більше трьохсот народів: які розмовляють різними мовами і створюють свої власні культурні цінності.
Індонезія – територія контакту ісламу, буддизму, індуізму і християнства, різних традицій і впливів.
Серед найвідоміших таких традицій – виготовлення розписного шoвку-батіку, плетення з ротангу, ляльковий театр ваянг та народні оркестри ударних інструментів – гамелан.

Ірландія
Зелений колір – колір острову Ерін, як колись поети називали цю оповиту легендами землю. Мабуть, єдина в Європі країна, яка настільки зберігла кельтську культуру. Все традиційно ірландське – кельтське за походженням та самим духом.
Своєрідною візитною карткою Ірландії стали танці – степданс, сетдансінг, кейлі та шеан-нос. А також, звісно, мелодії – ріл, джіга і хорнпайп.

Іспанія
Ця країна – своєрідний етнокультурний котел, в якому кілька тисячоліть змішувалися різні етнічні компоненти – ібери, римляни, ґоти, вандали, араби і євреї. Багатошаровість культурних впливів помітна в усьому – в архітектурі, музиці, танці, співах, в мові та літературі, і навіть у самому зовнішньому вигляді іспанців.
Незабутня, яскрава і вражаюча культура Іспанії, зігріта сонцем південної Європи, не залишає байдужим нікого, хто до неї доторкнувся.

Корея
Культура Кореї дуже своєрідна та автентична, і вважається однією із найстаріших у світі. Її коріння простежуються вглиб на 5000 років.
Багатим є світ корейського традиційного танцю, який йде від прадавнього шаманізму і може мати ритуальну (чондже), церемоніальну (ільму), або народно-розважальну спрямованість.
Оригінальний живопис виконується у традиційних техніках. Розвинуті і різноманітні народні ремесла, глибоко деталізоване традиційне вбрання. Потужна місцева музична традиція зазнала лише незначних впливів з боку сусідніх культур.
А відомий з прадавніх часів багатострунний корейський інструмент каяґім – оригінальний місцевий винахід.

Литва
Культура Литви, яка й досі несе в собі риси прадавньої балто-слов'янської єдності, досить консервативна і водночас відкрита впливам і обміну.
Прийнявши християнство відносно пізніше за своїх сусідів, литовці до сьогодні зберегли багато дохристиянських культурних особливостей. Довге перебування в одних державних утвореннях з українцями, білорусами та поляками сприяло взаємного культурному збагаченню.
Внесок литовців у світовий культурний спадок величезний, а традиційні особливості музики, танцю, народного співу, костюму та декоративно-прикладного мистецтва дбайливо зберігаються.

Польща
У польськiй культурі збереігся потужний вплив древніх слов'ян, осболиво у народних співах, орнаментах і різних ремеслах.
Польський танок – це взагалі феномен всесвітньо-історичного масштабу. Такі назви як полька, краковяк, мазурка і полонез, відомі всій планеті без перекладу і пояснень.
Кухня Польщі включає як традиційні і навіть унікальні рецепти, так і запозичення від сусідніх країн. Визначним також є внесок поляків у всесвітню літературу, поезію і кіно.

Туреччина
Безліч цивілізацій, народів і культур, які існували на території малоазійського півострова, змінюючи і наслідуючи одне одного, утворили унікальний феномен, відомий нам під назвою «турецька культура».
Тут переплелися древні, античні, середньовічні, нові і новітні впливи; тут зустілися Схід і Захід, Північ і Південь, іслам і християнство, православ'я і католицизм. Тут відчувається подих століть.
Можливо, саме тому турецька культура є настільки багатою і різноманітною.

Україна
Культура України є спадкоємницею культури Кивської Русі і має глибоке слов'янське коріння. Водночас вона увібрала в себе безліч візантійських, західноєвропейських та східних пливів, що робить її унікальною серед інших слов'янських культур і в цілому в світі.
Масив української народної культури різноманітний і має значні регіональні відмінності – в музиці і співах, танцях, народному вбранні, орнаментах і вишиванках, відомих уже на увесь світ. Українське образотворче, декоративно-прикладне мистецтво і ремесла займають гідне місце на культурній мапі світу. Значними є також досягнення України в літературі, у різних видах театрального мистецтва і кіно.

Чехія
Чехам, як і багатьом іншим слов'янским народам, довелося пережити дуже скрутні часи, але непереможна слов'нська любов до своєї мови і культури дозволила їм зберегти свою ідентичність.
Чеська культура є дуже своєрідною в усіх своїх традиційних аспектах і проявах. Але всесвітнього значення набув чеський спадок в архітектурі, музиці, образотворчому мистецтві і теaтрi.

Японія
Острівна нація довгий час розвивала свою культуру, обмежуючи зовнішні впливи і намагаючись зберегти свої власні надбання. Шана до своїх власних традицій в японців дуже сильна.
Серед основних рис, притаманних японській культурi в цілому, слід відзначити глибоку стриманість, навмисну обмеженість виразних засобів і підкреслену простоту, яка набуває справжньої вишуканості і довершеності. Саме таким є традиційне японське мистецтво, образотворче і театральне, декоратвно-прикладне, кінематографічне, і навіть бойове.
Глибокий вплив на японську культуру з боку традиційних вчень – буддизму та шинтоізму – сприяв досягненню значної духовної глибини витворів японського мистецтва. Не дарма воно – одне з найбільш пізнаваних у світі.


Комментарии

Комментариев пока нет

Только зарегистрированные пользователи могут отправлять комментарии

наши постоянные авторы

самые активные дискуссии

Тема: Олег Базилевич: Обыкновенный фашизм
Всего реплик: 70
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Тамара Ярошовец, Константин Дмитриев
Всего реплик: 63
Всего участников: 9
Олег Базилевич, Константин Дмитриев, admin ronin
Тема: Олег Базилевич: Как нам обустроить Россию?
Всего реплик: 58
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Максим Пестун, Константин Дмитриев

события

марта 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031