8
+1

Оленка волохата

Знищує квітучий сад як татаро-монгольське іго.
оленка_original
В тому році, на травневі свята майже дві неділі присвятив дачі-саду. Погода чудова була, в хаті ніхто не сидів. Білили, обкопували дерева і милувалися цвітінням саду. Але в перший же день цвітіння яблунь помітив, що квіти якісь "іржаві".

Зранку, коли сонце було достатньо високо, почав уважно роздивлятись яблуні і обомлів на кожній гілці посередині бутона сидить комаха схожа на клопа-вонючку, але мохната як бджола, із смаком і прожорством колорадського жука. Літає вона як хрущ, а з далеку можна сплутати з бджолою. Називають цього жука Оленкою Волохатою.

Перший раз за все своє життя, з болем в серці, обробив улюблений сад отрутою. Через годину пішов наглядати за поведінкою "Небритої Оленки"(авт.). ЖАХ! Коли вона сідає на цвіт, бджола на нього вже не сяде, місце занято. А ця "небрита", як ні вчому не бувало, жре квіти абрикоси, вишні, яблуні. Поки не откусить пестика з тичинкою не злізе з квіточки.

Почав збирати руками жуків з гілок до яких можно дотягнутись. Назбирав жменю... Шо робить? Пішов на бетонну доріжку - роздавив.

Згадав, що сусід і інет пишуть про синій колір, який приваблює, чи дратує мою нову знайому. Знайшов сині дитячі відра - "пасочки" для пісочниць. Налив води і виставив на стовбчики огорожі. ЖАХ! Ця незнайомка летить на мою синю футболку, сині відра, як шалена.

Полюбляє квіти кульбаби. За годину назбирав руками і наловив за допомогою цих простих відер-ловушок піввідра жуків і потравив. Близко четвертої дня нальот банди Оленок на мій сад закінчівся, а з 9 ранку наступного дня - теж саме.... Хто придумав ім"я цьому чудовиську? Мабуть надихнула якась Оленка, чи мохната, чи патлата. Незнаю. Але це ЖАХ. За травневі свята вона знищила абрикоси, вишні, груші, яблука, а перед відїздом до міста я знайшов її в квітках полуниці.

На цю весну, я вже підготувався.

З осени прибрав все трухле дерево, доски, гілки, дрова, палки в одне місце і протравив інсектицидами,

Перед обкопуванням дерев обробляю інсектицидами круги під деревами. Ночує "оленка", як хрущ, в землі, під деревами. Там і зимує.
Розмножується в землі. Раз на три роки вилітає на знищення квітів. 2 роки у вигляді білої лічинки з трьома парами лапок, мешкає в землі. Харчується трухлим деревом. Гумусом.

Але!

Оленка волохата нападає, як татаро-монгольське іго. Я травлю - до мене не лізе, пасется в саду сусіда. Через тиждень, коли я вже закінчив травлю, сусід почав травить. Вони від нього летять до мене. Тут важливо домовляться між сусідами. Потрібно одночасно боротися з шкідником, "всім миром". У боротьбі з массовим навалом шкідників найважливіше згуртуватися.

Пізніше розставлю сині відра ловушки з водою. В тому році, я добре зменшив її кількість. За допомогою ловушок тисячи комах знищував за день. З 10 ранку до 16 вечора у сонячні дні, під час активного цвітіння.

Боже! Пишу про шкідника - "Волохату Оленку", а думки про Путіноїдв. Як схоже...

Комментарии

мяч_thumb
Victor Polk
И я о том же подумал. И еще про женщину. Имя у нее похожее.
15:17 02.04.2014
5 +1

Только зарегистрированные пользователи могут отправлять комментарии

наши постоянные авторы

самые активные дискуссии

Тема: Олег Базилевич: Обыкновенный фашизм
Всего реплик: 70
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Тамара Ярошовец, Константин Дмитриев
Всего реплик: 63
Всего участников: 9
Олег Базилевич, Константин Дмитриев, admin ronin
Тема: Олег Базилевич: Как нам обустроить Россию?
Всего реплик: 58
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Максим Пестун, Константин Дмитриев

события

апреля 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345