6
+1

Другий фестиваль театру поза сценою Osten-Saken Off-stage festival

30 червня - 2 липня 2017 року
17972427_1163719133751290_4756221310451054456_o_original
Фестиваль театру поза сценою.

Театральний фестиваль, який збирає колективи для обміну ідеями, для нового спілкування. Театр виноситься за звичні рамки створення.

Художникам пропонуються незвичайні інструменти створення. Для того, щоб знайти сучасну мову, нову форму, яку зараз говорить світ.



Що змусило нас робити фестиваль:

Так як в мові людей виникають нові слова, так і в театрі виникає нова форма. Сенс створює форму. Україна пережила локальну революцію. Переживає війну. З'являється нова форма спілкування. У соціумі виникає новий рівень свідомості. І мистецтво також виступає відображенням думок. Воно говорить на мовою, який живе у нас всередині. В Україні актуалізувалися питання самоідентичності, поваги, гуманізму, бюрократії, корупції, поняття держави. Люди задають питання; що це?; Навіщо це і як воно працює? І художники за допомогою мистецтва намагаються виділити ці питання і розробити їх. І так як в театральному творчості немає традицій говорити на ці теми, виникає необхідність їх ввести. Тому ми знімаємо звичні рамки і пробуємо почути себе, місце і час, щоб створити форму, відповідну справжньому.

Для цього ми організуємо простір фестивалю. Тому що це територія, де є свобода, творчість і аудиторія. А саме вони дають відчути нас тими, хто ми є.

Також мотивацією було місце розташування. Покинута садиба графського роду. закинута і в майже зруйнованому стані. Тобто, це - багатство, про який забули, яке запустили.

У нас є багато таких місць в Україні. Тільки треба знати, що ми багаті. Це місце має жити. Повинно дихати.

І дуже важливо участь місцевого населення. Фестиваль в невеликому селищі, в якому дуже мало культурних подій. А ті події, які є, створені часто формально, і за зразком епохи, яка вже відійшла. Простір для спілкування людей з миром це тільки телевізор і шинок. Але в них можливості дозвілля, спілкування, творчості, поставлені питань, відпочинку, роздумів, самоактуалізації дуже обмежені. Людина має право на інформацію.

Має право відкривати світ. Бачити, що він різнокольоровий. І що в ньому живе безліч можливостей.

Для того, щоб жити добре, і інший повинен жити добре. Добробут за рахунок бідності іншого неможливо.

На кого розрахований проект: До участі у фестивалі запрошуються театральні колективи, а також художники, близькі до мистецтва публічного виступу. Колек тиви збираються зі всій Україні, а також запрошуються групи з-за кордону

Розрахований на широке коло глядача. Аудиторія від 16 років. Формат вистав доступний в розумінні для більшості глядачів.

Місце проведення:

смт Немішаєве.

Руїни маєтку родини Остен-Сакен

Дата: 30.06.2017

Комментарии

Комментариев пока нет

Только зарегистрированные пользователи могут отправлять комментарии

наши постоянные авторы

самые активные дискуссии

Тема: Олег Базилевич: Обыкновенный фашизм
Всего реплик: 70
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Тамара Ярошовец, Константин Дмитриев
Всего реплик: 63
Всего участников: 9
Олег Базилевич, Константин Дмитриев, admin ronin
Тема: Олег Базилевич: Как нам обустроить Россию?
Всего реплик: 58
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Максим Пестун, Константин Дмитриев

события

апреля 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345