2
+1

ВІДКРИТТЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЕКТУ ДЛЯ ДІТЕЙ ТА РОДИН "АРСЕНАЛ ІДЕЙ" У НОВОМУ ФОРМАТІ!

У Мистецькому Арсеналі
Logo_original
В МИСТЕЦЬКОМУ АРСЕНАЛІ ВІДКРИЄТЬСЯ
ОСВІТНІЙ ПРОЕКТ ДЛЯ ДІТЕЙ ТА РОДИН АРСЕНАЛ ІДЕЙ
У НОВОМУ ФОРМАТІ!

Урочисте відкриття: 
09.02 о 17:30 
Організатори: 
НКММК «Мистецький Арсенал», Благодійний фонд «Мистецький Арсенал»
Місце: 
НКММК «Мистецький Арсенал»

Новий АРСЕНАЛ ІДЕЙ – вже скоро!

Новий АРСЕНАЛ ІДЕЙ, освітній проект для українських дітей та родин, відкриється у Мистецькому Арсеналі 9 лютого 2016 року.
Тема оновленого проекту - Місто майбутнього.

У 2016 році освітній проект Арсенал Ідей, який працював у Мистецькому Арсеналі три роки, отримає новий розвиток, проект було змістовно і структурно оновлено та побудовано за проектним принципом.
Організаторами проекту стали Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький Арсенал» та Благодійний фонд «Мистецький Арсенал», який здійснює розробку, оперативне управління і фінансування проекту. Реалізація Арсеналу Ідей є своєрідним експериментом, адже проект створено спільно з партнерами за кошти, залучені фондом від партнерів проекту та благодійників.
Розвиток і вдосконалення проекту грунтується на отриманому досвіді, спостереженнях за дітьми та родинами, результатах співпраці з партнерами, у тому числі, міжнародними інституціями – Центром вивчення винаходів та інновацій імені Лемельсонів Смітсонівського Інституту (США).

Про проект

Новий Арсенал Ідей – це інтерактивний простір для творчості, дослідництва та пізнання.

Тема проекту – Місто майбутнього – дозволяє відвідувачам Арсеналу Ідей відчувати себе творцями нової реальності, відкривати нові можливості та перспективи, власні здібності і таланти, спрямовуючи погляд у майбутнє.

Завдання проекту – стимулювання активного світосприйняття та креативного мислення, творчих та наукових пошуків, досліджень, винахідництва, генерування ідей та власного шляху вирішення завдань, розвитку комунікативних здібностей та індивідуальних якостей дітей і підлітків.

Особливість проекту – унікальний досвід поєднання у єдиній широкій інтерактивній освітній програмі різних сфер – мистецтва, науки та інновацій, що дозволяє дітям та підліткам обирати види діяльності та комбінувати різні сфери навичок та знань.

Основними принципами проекту є:
- поєднання мистецтва, науки, інновацій
- інтерактивність
- мультидисциплінарність
- соціальна спрямованість
- відкритість та широке партнерство

Арсенал Ідей з кожним роком все більше стає проектом для пізнавального родинного дозвілля, що об’єднує дітей та дорослих, дозволяє ім проводити час разом, започатковувати нові родинні традиції, спільно творити, дізнаватися багато нового про навколишній світ, своїх дітей і самих себе.

Одним з вагомих напрямків проекту АРСЕНАЛ ІДЕЙ є соціальна програма, яка передбачає розробку адаптованих програм, створення інтерактивних творів мистецтва і унікальних інсталляцій, які можуть стимулювати сенсорне сприйняття навколишнього світу, проведення серії спеціальних майстер-класів та організацію безкоштовних екскурсій до АРСЕНАЛУ ІДЕЙ для дітей та підлітків з особливими потребами та дітей із соціально-незахищених груп.

У основі проекту – формування усвідомлення, що музеї є важливими громадськими інституціями, які сприяють вільному обміну думками та можуть прищеплювати дітям та молоді такі цінності, як спільні підходи до вирішення актуальних завдань, творчих і наукових пошуків, стимулювання різноманіття та креативності, інтересу до усього нового – інновацій, технологій, а також волонтерства і підприємництва.
Розвиток даних цінностей у музейному просторі досягається засобами мистецтва та особливими методами, які не застосовуються у школах та інших навчальних закладах.

У проекті використовуватиметься досвід провідних світових та українських компаній – лідерів у тих або інших галузях: Майкрософт, Інтел, Епсон, Сингента, Кока-Кола, Мастеркард, Ощадбанк, Пластікс, Зінтеко, Науково-пізнавального клубу «ДумайРум» та інших.

Мистецькі твори, інсталяції, активності створені спеціально для проекту у співпраці з сучасними талановитими українськими художниками – Тарасом Ковачем, Оленою Науменко, Іриною Озаринською.

З точки зору розвитку міжмузейного та міжнародного співробітництва проект АРСЕНАЛ ІДЕЙ є постійною платформою з обміну досвідом і втілення в Україні нових ідей та освітніх програм у сфері позашкільної освіти й музейної справи.


Структура проекту

Проект включає в себе два основних простори – Мистецький та Науковий, кожен з яких представляє окремі творчі проекти та ідеї.

Мистецький простір запросить відвідувачів до Нового міста, де кожен бажаючий отримає можливість моделювання та створення нової реальності засобами мистецтва, відчути власний потенціал, здатність творити і змінювати навколишній світ.
«Нове місто», наповнене спеціально створеними для проекту інтерактивними мистецькими інсталяціями із природніх матеріалів, стане місцем для творчості та пошуку, де діти разом з дорослими зможуть генерувати ідеї, знаходити власні рішення та формувати свій особливий світ. Простір дозволить дорослим і дітям працювати разом, обмінюватися ідеями та пізнавати внутрішній світ одне одного.
Проект Сенсорікум створено спеціально для дітей з особливими потребами.
А проект «Неконтрольований живопис» розповість надзвичайно цікаву історію взаємодії автора та глядача, своєрідного стихійного діалогу художниці з дітьми.

Науковий простір запропонує три окремі проекти:
- Розумний дім
- Природа і ми – Рослина. Тварина. Людина
- Фінанси та розвиток

Проект Розумний дім є результатом об’єднання зусиль організаторів проекту, українських представництв провідних компаній світу Майкрософт, Інтел, Епсон, українського наукового-пізнавального клубу «ДумайРум» та сучасних українських художників.
Єдиний креативний простір, об’єднаний актуальною темою «Розумний дім. Розумні речі», продемонструє динаміку розвитку сучасних технологій та новітніх розробок, стимулюватиме інтерес до науки й інновацій, імітуючи структуру жилого будинку засобами мистецтва.
Експонати та інші об’єкти, представлені у проекті, на перший погляд, є не типовими для простору науки – це стилізовані під окремі кімнати та приміщення дому частини зали. Але усі активності та інтерактивні лекції у Вітальні, Кабінеті і Майстерні винахідника налаштовуватимуть відвідувачів Розумного дому на нове сприйняття науки та інновацій у нашому житті.
У просторі буде представлено реальне технічне рішення «розумних речей» та можливість взаємодії з ними відвідувачів – школярів та дорослих. Усі бажаючі зможуть дізнатися, яким чином налаштовуються і використовуються у реальному житті «розумні речі», відчути зручність та перспективи нових технологій.

Проект «Природа і ми», створений спільно із провідною компанією світу у аграрній сфері «Сингента» та українським Науково-пізнавальним клубом «ДумайРум», має на меті привернути увагу до питань захисту природи та навколишнього середовища, забезпечення людства ресурсами, можливих шляхів оптимізації цього процесу, «здоров’я» рослин та їхньої важливої ролі у житті планети, захисту тварин, здорового способу життя та інтелектуального розвитку сучасної людини.
Простір РОСЛИНА представить цікаву та пізнавальну освітню програму про рослини, які вирощують в Україні, активності, інсталяції та куточок живих рослин, які юні відвідувачі зможуть вивчати та досліджувати в умовах урбанізованого міста.
Простір ТВАРИНА представить освітню програму про сім’ї та самоорганізацію у тваринному світі, у тому числі – серед бджіл, мурах, вовків, левів, слонів, мавп, лебедів, дельфінів, та творчу частину – художнє панно з секретними отворами, де можна буде знайти особливо цікаві та маловідомі факти зі світу тварин.
Простір ЛЮДИНА представить пізнавальні інсталяції й освітню програму з цікавою інформацією, фактами та порадами щодо здорового способу життя, особливостями людського організму, а також розвитку інтелекту, тренування мислення та пам’яті людини.
Проект «Фінанси та розвиток», створений спільно з АТ «Ощадбанк» та представництвом Мастеркард в Україні, продемонструє динаміку розвитку фінансових установ від давнини до сьогодення, допоможе отримати базові уявлення про світ фінансів, підвищити фінансову грамотність та підготуватися до прийняття фінансових рішень, стимулюватиме розширення кругозору та заохочення до фінансової і економічної діяльності.
Проект дозволить дітям та підліткам інтегруватися в сучасний світовий контекст фінансів, надасть поштовх до здобуття економічної освіти, демонструючи, наскільки цікавою та творчою може бути фінансова сфера.
Спеціальним соціальним завданням проекту є всебічне сприяння у соціалізації та підготовці до самостійного життя дітей та підлітків, позбавлених батьківського піклування. Адже діти, що виховуються у будинках-інтернатах, не мають навичок індивідуального планування подальшого життя та поводження з грошима, тож потребують додаткової роботи з інтелектуальної, соціальної та психологічної адаптації у даній сфері.
Ідея та реалізація проекту – Ольга Вієру, Віра Кружиліна, Ніна Івановська
Керівник проекту – Ольга Вієру


ГОДИНИ РОБОТИ:
11:00 – 20:00

МИСТЕЦЬКИЙ АРСЕНАЛ
вул. Лаврська, 12
Тел./факс: +380 44 288 52 25
artarsenal.in.ua
facebook.com/Mystetskyi.Arsenal
 
ПРЕС-ЦЕНТР МИСТЕЦЬКОГО АРСЕНАЛУ:
[email protected]
Тел.: +380 44 288 52 26

Дата: 03.02.2016

Комментарии

Комментариев пока нет

Только зарегистрированные пользователи могут отправлять комментарии

наши постоянные авторы

самые активные дискуссии

Тема: Олег Базилевич: Обыкновенный фашизм
Всего реплик: 70
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Тамара Ярошовец, Константин Дмитриев
Всего реплик: 63
Всего участников: 9
Олег Базилевич, Константин Дмитриев, admin ronin
Тема: Олег Базилевич: Как нам обустроить Россию?
Всего реплик: 58
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Максим Пестун, Константин Дмитриев

события

марта 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031