5
+1

12 арт-обкладинок від сучасних українських художників "Український ландшафт. По той бік відчаю..."

22 серпня - 7 вересня
384041009_original
В рамках арт-проекту «Фокуса» «Батьківщина», що стане частиною масштабної виставки Мистецького Арсеналу «Український ландшафт. По той бік відчаю…» відомі українські художники зобразять найближче майбутнє України на дванадцяти журнальних обкладинках.

Автор ідеї проекту - художник Андрій Зелінський. Свої версії потенційних обкладинок створять Олег Тістол, Іван Семесюк, Олексій Сай, Микола Маценко, Андрій Зелінський, Юрій Єфанов і Закентій Горобйов.

Готові твори будуть представлені в рамках арт-проекту «Батьківщина», який журнал «Фокус» організовує до Дня незалежності України. Куратор проекту - Юлія Нужина, директор компанії SolArt. Виставку робіт арт-проекту можна буде відвідати в Мистецькому Арсеналі з 21 серпня до 7 вересня.
Одна з робіт, представлених на виставці, стане обкладинкою колекційного видання журналу, присвяченого Дню Незалежності України. Інші картини проекту будуть використані в журналі протягом наступного року.

«Проект «Майбутнє» - перший в Україні досвід подібної співпраці між суспільно-політичним виданням і сучасними художниками. Це сміливий експеримент і для нас, і для авторів - «Фокус» робить обкладинку журналу майданчиком для сучасного мистецтва, несе його в маси. Разом з художниками ми спробуємо передбачити, що трапиться в нашій країні восени, взимку, навесні та влітку», - відзначає Яна Мойсеєнкова, головний редактор журналу «Фокус».

«Інформація перестала бути дефіцитом. Це одна з головних ознак часу, у якому ми живемо. Має сенс піддати ретельній ревізії всі інформаційні канали та інструменти, якими ми користуємося. Причому, найкраще починати з крайніх точок, щоб потім не повертатися до цього питання. Адже визначати нові правила гри будемо надовго, можливо, на століття. Журнал, щотижневий, суспільно-політичний, як форма, дістався нам «готовеньким». Формування цього інструменту комунікацій проходило без нас більше ста років. Перш ніж користуватися таким складним інструментом в нових умовах, хочеться розібратися з ним, вивчити деталі, оцінити можливості», - коментує автор ідеї проекту Андрій Зелінський.

Дата: 22.08.2014

Комментарии

Комментариев пока нет

Только зарегистрированные пользователи могут отправлять комментарии

наши постоянные авторы

самые активные дискуссии

Тема: Олег Базилевич: Обыкновенный фашизм
Всего реплик: 70
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Тамара Ярошовец, Константин Дмитриев
Всего реплик: 63
Всего участников: 9
Олег Базилевич, Константин Дмитриев, admin ronin
Тема: Олег Базилевич: Как нам обустроить Россию?
Всего реплик: 58
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Максим Пестун, Константин Дмитриев

события

марта 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031