7
+1

Contemporary art: A New Style Prospective (Arithmism Study): How a new style in Contemporary Art can be developed

Нова книга про сучасне мистецтво і про те, як можна створити новий напрямок у ньому
42_original
Нещодавно на популярному ресурсі Amazon з’явилася нова книга про сучасне мистецтво. Ця книга досить незвична - вона не є класичним артбуком, або фундаментальною працею чи навіть мистецтвознавчим оглядом якихось напрямків. Адже мистецтвознавці рідко коли самі пишуть картини, і тому навіть найкращі з них судять інколи поверхнево, інколи домислоюють щось таке, що художник насправді не мав на увазі, і завжди пишуть про образотворче мистецтво, так би би мовити, “ззовні”, бо їх точка зору - це завжди точка зору того, хто спостерігає, а не бере безпосередню участь.

Книгу Contemporary art: A New Style Prospective (Arithmism Study) (Київ, 2019) написали художники, які самі створили новий напрямок у сучасному образотворчому мистецтві і вирішили поділитися секретами своєї творчої лабораторії зі світом - з любителями мистецтва і професіоналами галузі, з іншими художниками та всіма, кому цікавий генезис новий ідей, напрямів і стилів. Іншими словами - генезис того, чого раніше не було, але раптом з’являється. Звісно, у такій амбітній справі їм знадобилася допомога мистецтвознавця, і так виник тріумвірат авторів - О.Базилевича, К.Дусановського та Т.Ярошовець.

Книга є дослідженням, яке розкриває, як у загальному і різноманітному нарративі сучасного мистецтва може виникнути новий напрямок, якими ідеями цей напрямок живиться, якими підходами реалізується та з яких креативних концепцій може сформуватися його змістовне ядро. У певному сенсі, ця книга є відповіддю тим, хто вважає сучасне мистецтво беззмістовним - адже саме генерування нових змістів, сенсів та уявлень може виконати роль “локомотиву” нового напрямку у мистецтві. Саме остання обставина є головною рисою Арифмізму. І вона є принципово відмінною від багатьох інших прикладів, коли художник основну увагу приділяє формам, виразним засобам, методам та технікам, а новизна змісту та уявлень відступає на другий план.

Книга містить багато цікавих репродукції, які ілюструють творчий пошук у сучасному мистецтві за останні півтора століття, і докладно знайомить читача з галереєю робіт творчої лабораторії Арифмізму.

Для широкого кола читачів.

https://www.amazon.com/Contemporary-art-Prospective-Arithmism-developed-ebook/dp/B083F5W2FM

Трейлер книги:

https://www.youtube.com/watch?v=rTG7yzeFkHs

Комментарии

мяч_thumb
Victor Polk
Удачи!
13:17 13.03.2020
3 +1

Только зарегистрированные пользователи могут отправлять комментарии

наши постоянные авторы

самые активные дискуссии

Тема: Олег Базилевич: Обыкновенный фашизм
Всего реплик: 70
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Тамара Ярошовец, Константин Дмитриев
Всего реплик: 63
Всего участников: 9
Олег Базилевич, Константин Дмитриев, admin ronin
Тема: Олег Базилевич: Как нам обустроить Россию?
Всего реплик: 58
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Максим Пестун, Константин Дмитриев

события

апреля 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345