3
+1

Енергозбереження чи Енаргоошадливість.

Незабаром, це де?
збереження_original
Енергозбереження чи Енернгоощадність.
Сучасний інформаційний простір так забитий і насичений енергозбереженням, що стає неможливим пройти мимо, непомічати це словосполучення. Слово ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ утворене з двох слів Енергія і збереження. Слово Енергоощадність утворюєсться енергія і ощадність. Ні що так яскраво не відображає тлумачення слова, як синоніми до нього. Відкрваємо словник синонімів:
1)ОЩА́ДЛИВІСТЬ: (бережне витрачання коштів, продуктів і т. ін.), ОЩА́ДНІСТЬ, БЕРЕЖЛИ́ВІСТЬ, ЕКОНО́МНІСТЬ, ЕКОНО́МІЯ, ОЩА́ДАрозм. Ощадливість, бережливість в усьому, сувора економія у великому й малому - не чиєсь добре побажання, а настійна вимога дня (з газети); Порушуючи свою ощадність щодо бюджету, я беру носія (Д. Бузько); Мене здивував сей незвичайний у неї приступ економності (Леся Українка).
2)ЗБЕРІГАТИ: берегти, хоронити; оберігати, захищати; не міняти, не порушувати; консервувати; не витрачати, приберігати, затримувати, не випускати, резервувати.
Існує навіть Державний стандарт України № 2420-94. Де чітко було визначено термін енергоощадність: Діяльність (організаційна, науко­ва, практична, інформаційна), яка спрямована на раціональне використання та економне витрачання первинної та перетвореної енергії і природних енергетичних ресур­сів в національному господарстві і яка реалізується з використан­ням технічних, економічних та правових методів. Але депутати забули про його існування.
Прочитайте уважно Закони України, Постанови Кабінету Міністрів, всі державні підзаконні нормативні акти. Переконайтеся самі, що ніхто Вам ощаливість не обіцяв, не обіцяє і не збирається заощаджувати.

Комментарии

Комментариев пока нет

Только зарегистрированные пользователи могут отправлять комментарии

наши постоянные авторы

самые активные дискуссии

Тема: Олег Базилевич: Обыкновенный фашизм
Всего реплик: 70
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Тамара Ярошовец, Константин Дмитриев
Всего реплик: 63
Всего участников: 9
Олег Базилевич, Константин Дмитриев, admin ronin
Тема: Олег Базилевич: Как нам обустроить Россию?
Всего реплик: 58
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Максим Пестун, Константин Дмитриев

события

марта 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031