9
+1

Розписи в дитячій лікарні "Охмадит"

Волонтери прикрасили травматологічне відділення "Охмадиту"
1_original
За рік через травматологічне відділення дитячої лікарні «Охмадит» проходить більше двадцяти тисяч сімей. Одному з батьків, Андрію Галенко, впав у око безрадісний інтер’єр цого закладу.
Він прийняв благородне рішення вкласти свої власні кошти в оформлення приміщення.
Втілити в життя цю прекрасну ідею відгукнулась архітектор Христина Бовсуновська, яка запросила друзів-митців.
Столичні художники прикрасили малюнками фасад та приймальну зону. Картина на фасаді має назву "Мої мрії". Центральні фігури – це замріяні хлопчик і дівчинка, навколо – їхні фантазії про світ, про чисте небо, гарну природу, казкових тварин. Яскраві чисті кольори, райдуга, образи веселих героїв створюють оптимістичний настрій у дітей, які зазвичай засмучуються під час візитів до лікарні. На жаль, сьогодні похмурі стіни стареньких корпусів багатьох дитячих лікарень України тільки додають дітлахам негативних емоцій. Тому такі ініціативи важливо популяризувати, щоб знаходилися нові небайдужі і допомагали "розмалювати" наш сірий буденний світ на радість найменшим українцям. Автор ескізу фасаду в "Охматдиті" — київська ілюстраторка дитячих книжок і журналів Віта Хайдурова, а співавтор задуму — художниця-монументаліст Лариса Піша.
"Хотілося допомогти дітям забути про хвороби. Ми показали, що в житті багато веселого й радісного. Виконали і бажання лікарів — залишили зображення символу травматології, - намалювали криве деревце, яке рятують сонце і веселка", - діляться автори.
Всередині приміщення, яке відремонтували за проектом дизайнера Христини Бовсуновської, на стіні з'явилася "Африка". Сюжет, який реалізували художниці Тетяна та Юлія Мокшанські — це африканські яскраві прерії, наповнені екзотичними та цікавими мешканцями.
Малювали також Олена Ворожбит, Наталія Кохаль, Валерій Шоломицький, Ігор Поліщук, Едуард Брезовий, Сергій Козмін. Усі вони – волонтери. На запрошення митців долучитися до акції відгукнулася і телеведуча "1+1" Соломія Вітвіцька, яка вміє гарно малювати, захоплюється мистецтвом і свого часу закінчила художню школу.
"Наша група митців має натхнення продовжити роботу над арт-перетворенням зовнішнього вигляду інших приміщень Охматдиту", — зазначила організатор заходу Христина Бовсуновська. Кошти на ремонт та фарби для художників виділили небайдужі батьки та волонтери. Взяти участь у наступних акціях організатори запрошують усіх охочих.
У публікації використані матеріали з сайту телеканалу 1+1.

2_thumb

3_thumb

5_thumb

6_thumb

7_thumb

8_thumb


Комментарии

Me_thumb
Олег Базилевич
Чудово! В дитинстві мене там різали неодноразово, добре пам'ятаю тамтешнє все. Тепер стало значно гарніше )
15:20 01.08.2014
5 +1
Dirtyharry_thumb
Дмитрий Маркин
Хорошее дело Вы сделали. Спасибо!
12:06 03.08.2014
5 +1
петр_thumb
Пётр Петрович
Молодцы! Лучше расписывать стены, чем палками убивать друг друга!
14:38 03.08.2014
4 +1

Только зарегистрированные пользователи могут отправлять комментарии

наши постоянные авторы

самые активные дискуссии

Тема: Олег Базилевич: Обыкновенный фашизм
Всего реплик: 70
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Тамара Ярошовец, Константин Дмитриев
Всего реплик: 63
Всего участников: 9
Олег Базилевич, Константин Дмитриев, admin ronin
Тема: Олег Базилевич: Как нам обустроить Россию?
Всего реплик: 58
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Максим Пестун, Константин Дмитриев

события

апреля 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345