6
+1

Що таке КОЛАБОРАЦІОНІЗМ?

Як що хочеш жити в Криму, іди в колоборанти
референдум_original
Коли я чую на суверенній територій України: - Ось завтра Путін прийде, ти кровью харкать будеш. Або на Кївському базарі: - Спекулянтка, нема на тебе Путіна, він би порядок навів. Від міліціонера: - Говорі со мной на русском язике, а не на тєлячьєй мові. Що це? Недовольство? Ностальгія по минулому? Маразм, або колабораціонізм?

Колабораціонізм (від франц. collaboration—співробітництво) — співробітництво населення з окупаційною владою. Термін «колабораціонізм» вперше з'явився у Франції, коли частина правлячих кіл якої в травні-червні 1940 р. відмовилася від опору Гітлеру. У європейських країнах під час Другої світової війни переважав цивільний, у тому числі політичний колабораціонізм.

Після війни на колабораціоністів усіх країн чекало суворе покарання. Згодом частина засуджених колоборантів у Франції була амністована.

Радянський колабораціонізм - «хіві» (від нім. Hilfswillige —добровільні помічники). Активно діяли 1-а Російська національна армія, Російська національна народна армія, 1-а Російська національна бригада СС «Дружина», Українська "Галичина", Російська визвольна народна армія. Російська визвольна армія та інші військові формування. Крім того, радянські громадяни працювали у службі забезпечення громадського порядку допоміжної поліції військового управління, охороняючи залізниці, мости, автомагістралі, табори військово-полонених тощо. Чисельність цих формувань загалом за роки війни німецьке командування сформувало 180 окремих частин і з'єднань з громадян СРСР, чисельність яких становила (за різними відомостями) від 1,2 млн. до 2 млн осіб.

Перехід на бік німців спостерігався в деяких регіонах СРСР серед мирних жителів. Так, восени 1943 р. у ході евакуації німецьких військ з Таманського п-ва до Криму разом із ними добровільно пішло приблизно 120 тис. радянських громадян, переважно козацтва. В 1944 р. приблизно 30 тис. осіб населення так званої «Локотської республіки» (Брянська обл.) пішло з німцями на захід.

Радянський режим суворо покарав тих осіб, які взяли участь у війні на боці Німеччини або продемонстрували свою лояльність до нацистів. Захоплених в полон і виданих західними союзниками, їх піддавали знущанням і тортурам. Офіцерів розстрілювали без суду та слідства. Більшість була насильницьки репатрійована до СРСР, де на них чекали смертна кара чи ув'язнення. Згодом після відбування покарання в сибірських таборах їх тільки зовсім маленька частинка повернулася до рідних місць

Після перемоги над Німеччиною, держави бувшої антигітлеровської коаліції уклали між собою договір, розробили детальний план проведення розслідувань і планомірно втілювали його в життя. У результаті була розкрита величезна кількість воєнних злочинів німців-фашистів проти людства. 20 листопада 1945 р. на Нюрнберзькому-процесі був засуджений німецький фашизм. Німецькі фашисти були знищені і фізично і ідеологічно. В Німеччині навіть в підсвідомості слова фашист і злочинець мають рівне значення. А колабораціонізм невживане.

До сих пір антифашисти вишукують і засуджують фашистських колаборантів часів другої світової війни. В той же час, в Європі, в 2010 році, коли економічна криза вразила більшість населення, настав час розпачу політикою "відкритих дверей" яку проводили як ліві так і праві. Політичні сили, не виправдали довіри своїх громадян. Тоді в багатьох державах ЕС, а особливо у Франції проросло «зерно неофашизма».

Що ж виходить? В 1945-м знищили фашизм, а тепер знов повертаємося до того, з чого починали? Післявоєнні гасла - пусті слова? До антисемітської теорії добавляється антиісламська риторика. Складається враження що причиною відновлення фашизму є не тільки економічна криза, але і загроза міжнародного тероризму, який у багатьох людей асоціюється з радикальними силами. І небезпідставно.

Останній свідок Нюрнберзького процесу, колаборант, 87-річний Йосип Давидович Гофман, звернувся до глав держав бувшої антигітлеровської коаліції зупинити Росію, дії якої можуть спровокувати Третю світову війну. Росія - правонаступниця СССР, переможця фашизму по суті повторює помилки фашистської Німеччини.

Черчилль не міг навіть гадати, наскільки його слова стануть пророчими: «Фашисти майбутнього називатимуться антифашистами».

Дак хто такий колаборант сьогодні?

Вікіпедія: Колабора́нт — особа, яка усвідомлено співпрацює із окупаційною громадською чи військовою владою на шкоду власній країні.

Згідно з загальним національним правом діяльність колаборантів визнавалась як зрада громадян інтересів своєї держави; залежно від міри шкоди державі, спричиненої колаборантом, передбачалось або довгострокове ув'язнення, або смертна кара.

Виходить що колаборант, це людина, яка не має власних національних переконань, підкоряється обставинам непереборної сили, основне гасло якої – вижити будь якою ціною, «при всіх властях в мастях». Українці складаються з бандерівців і колаборантів, третього не дано.

На відміну від загального трактування поняття колабораціонізму, комуністичні режими Східної Європи були схильні розглядати як колаборантів людей, які:

пасивно виконували громадські обов'язки без скоєння злочинів;

були до цього змушені — це порушення своїх обов'язків агресором, а не окупованим населенням;

були військовополоненими;

вели національно-визвольну боротьбу проти тоталітарного режиму.

Виходить що коли президент Росії Путін каже що не пустить до Криму бендерівців, то він має на увазі що національно свідомим українцям в Україні не можна жити. Він захищає російську націю, шляхом розмноження колаборантів в Криму і в Донбасі . Тобто звеличуючи росіян, решту мешканців вважає колаборантами-бандерівцями. Погодьтесь – звичайний, навіть банальний російський фашизм.

Як що ти не колаборант, тебе в Криму вб’ють російські фашисти. А як що хочеш жити в Криму, іди в колоборанти.

Сьогодні, на порозі третьої світової війни, бути колоборантом переможеного німецького фашизму значно небезпечніше, ніж добровільним помічником російського. Добровільна самооборона Криму разом з російськими солдатами святкують перемогу на суверенній території України, як поліцаї на окупованій території СССР. На Донбасі і півдні України добровільні помічники готують для Путіна наступні референдуми. Вони ще добровільні помічники. Колаборантами вони стануть коли окупанти підуть з окупованої землі до дому. А поки можна радіти: - Ось завтра Путін прийде, ти кровью харкать будеш. - Спекулянтка, нема на тебе Путіна, ось він порядок наведе. - Говорі со мной на русском язике, а не тєлячьєй мові і т.п.

Комментарии

Me_thumb
Олег Базилевич
Всіх колабораціоністів рано чи пізно чекає покарання. Цікаво, хто буде українським Петеном?
12:43 21.03.2014
5 +1
Херсонес_thumb
Володимир Липяцький
І бажано щоб в цьому житті. Бо коли мені будо 8-9 років, ми гуртом лупили онуків! бувшого поліцаякоаборанта. Вони ж за що отримували. Але що можна було пояснити, тодішній шпані. Вони були ворогами в наших дитячих іграх.
17:24 21.03.2014
4 +1
No_avatar
Іван Поліщук
Будемо сподіватись, в нас не буде свого Петена і уряду Віши, як в переможеній нацистамі Франції.
20:05 21.03.2014
2 +1
46241_thumb
Максим Пестун
Когда пришли немцы в 41м,поначалу, многие видели в них освободителей Украины от большевизма и сотрудничали осознанно. Очень скоро пришло прозрение. Сегодня, в отличие от тех времен, мы живем в свободной стране, а не на временно оккупированной территории. Но свобода, это состояние души каждого человека.
13:21 23.03.2014
2 +1

Только зарегистрированные пользователи могут отправлять комментарии

наши постоянные авторы

самые активные дискуссии

Тема: Олег Базилевич: Обыкновенный фашизм
Всего реплик: 70
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Тамара Ярошовец, Константин Дмитриев
Всего реплик: 63
Всего участников: 9
Олег Базилевич, Константин Дмитриев, admin ronin
Тема: Олег Базилевич: Как нам обустроить Россию?
Всего реплик: 58
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Максим Пестун, Константин Дмитриев

события

марта 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031